Gran Canaria

Las Palmas a Kanári-szigeteken, Gran Canaria szigetén található. Strandja, Las Canteras, az egyik legjobb városi strand a világon, homokos parttal. A sziget megunhatatlan, minden kontinensből van itt egy szeletke. A legjobb időjárású sziget, mindig meleg van, de soha nincs kánikula.

A Kanári-szigetek 7 szigetből áll, Spanyolország fennhatósága alá tartozik, így az Európai Unió része. Gran Canaria a 7 sziget közül a legváltozatosabb.

Fővárosa Las Palmas de Gran Canaria, izgalmas óvárossal, rengeteg üzlettel és a világ egyik legjobb, homokos városi strandjával.

Webcamera

A szigeten rengeteg a látnivaló: homokos part, hegyvidék, halászfalu, élménypark, sivatag, vulkán, erdő, szikla, felsorolni is nehéz 🙂

 

A Kanárin élő emberek a fiestának élnek, így szinte minden hétre jut egy ünnep, felvonulás, karnevál vagy összejövetel. A főváros nyüzsgő és élénk, unatkozni nem lehet.

Az éves átlaghőmérséklet 24 Celsius fok, így akár decemberben is lehet a tengerben fürdeni. Mindig rengeteg friss zöldség és gyümölcs terem. A piacok hagyományosan az itt élők kedvenc találkozási pontjai.

Idén áprilistól Ryanair járattal már közvetlenül  Budapestről is lehet Gran Canaria-ra jönni. A charter járatok nyáron és ősszel vasárnap, novembertől pedig kedden érkeznek.

Advertisements
Posted in: hun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s